about

Amores Desaparecidos is een project van Alejandra Slutzky en  Jan Kees Helms en verhaalt over verdwenen mensen in dictatoriale regimes en over verdwenen mensen tijdens het Videla regime in Argentinië in het bijzonder.

Alejandra Slutzky (Buenos Aires – 1963) en Jan Kees Helms ( Amersfoort – 1966) werken sinds 2002 samen en hebben door middel van diverse kunstuitingen vorm gegeven aan aan wat hun raakt, zoals de fascinatie voor mensen die strijden voor vrijheid en gerechtigheid. Dit heeft geleid tot de fotoserie “Nunca Mas,” de film “Canto a una nena nadado,” multi-mediaproject en boek “Verse Taal,”  de performance “Op Slot en verschillende exposities in De Werkplaats zoals Lekker Fris.

performance Democratie Dialoog

Alejandra Slutzky is dichteres en schrijfster van het boek “De Stilte” welke is uitgebracht door uitgeverij Arena. “De Stilte” is een aangrijpend familierelaas over strijd en ballingschap van drie generaties. De familie met Joods-Russische, Scandinavische, Spaanse, Argentijnse en Nederlandse wortels wordt geteisterd door het politieke klimaat waarin geen ruimte voor hen bestond. De repressie in Argentinië in de tijd van dictator Videla wordt scherp getypeerd. De schrijfster vluchtte in 1978 als veertienjarige naar Nederland; haar moeder moest ze achterlaten, haar vader bleek later kort na zijn arrestatie te zijn vermoord.

performance Democratie Dialoog

Jan Kees Helms is beeldend kunstenaar en muzikant. Zijn werk kenmerkt zich door verstilling en eenvoudige heldere beelden. Hessel Veldman schrijft over zijn muziek in Gonzo Circus: ” Zijn geïmproviseerde soundscape, met de gitaar als klankbron, doet sterk denken aan wat we horen en zien bij Dirk Serries. Hier echter minder naar binnen gericht, omdat Helms aandacht vraagt voor zijn beeldende kwaliteiten. Het is de sterkste kant van Helms. Prachtig helder, eerlijk en zinnenprikkelend is de zeggingskracht van de passerende beelden bij zijn gitaardrones.”

Contact: deeez(at)antenna.nl

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: