Ambient bloeit open in zijn meest moderne vertakkingen

Het succesverhaal voor Antwerp Ambient blijft groeien. Inmiddels heeft initiatiefnemer Sjaak Overgaauw alles in de startblokken gezet voor een vierde jaar op rij van dit experimenteel, sfeervol en bovenal unieke evenement (dat vroeger de naam “Live Looping Festival” meekreeg). Net als vorige editie, heeft Overgaauw zomaar eventjes zes internationaal uitstralende artiesten op het programma geplaatst – zijn eigen Premonition Factory inbegrepen – goed om een heerlijk lang uitgerekt avondje weg te zinken in oeverloze poelen van gevoel, geluid en fantasie. Maar ook goed om geboeid te worden door vaak erg gewaagde experimenten, want deze editie durft al eens wat grenzen te verschuiven…

(..)

De landgrenzen worden overschreden met het duo (Jan Kees) Helms / (Alejandra) Slutzky, wordt het programma ook iets explicieter en extroverter. Geluid- en videokunstenaar Helms zorgt voor languit gerekte, avontuurlijke gitaarpartijen en een obscure omkadering met abstracte filmbeelden. Slutzky vult die verder op met bloemrijke, multiculturele gedichten tot een bizar, aangrijpend geheel.

(..)

Wie de Schouwburg van CC Luchtbal een beetje kent, weet ook dat een experimenteel droomfestival als Antwerp Ambient hier helemaal tot zijn recht komt. Komende editie koppelt in elk geval het vertrouwde aan het vernieuwende en laat ambient en dronemuziek in vele verschillende varianten op het publiek los. Niet te missen dus!

Johan Giglot

Meer lezen:

http://www.kwadratuur.be/aankondigingen/detail/antwerp_ambient_2012_-_premonition_factory_stratosphere/

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: