Amores Desaparecidos

Amores Desaparecidos

Talloze mensen verdwijnen en verdwenen in landen waar een tegengeluid niet wordt gewaardeerd en deze tegenstanders worden onzichtbaar gemaakt. Alejandra Slutkzy is op zoek naar haar vader die tijdens het Videla regime in Argentinië één van de 30.000 verdwenen tegenstanders is. Tijdens haar zoektocht kwam ze lijsten tegen in de administratie van begraafplaatsen in Buenos Aires. De lijsten zijn kille tekens van persoonlijke verhalen van mensen die zich niet neerlegden bij een regime en zijn tekens van verdwenen liefde, verdwenen geliefden en geliefden die verdwenen zijn.

Deze lijsten worden door Alejandra Slutzky voorgedragen en ondersteund met herhalende gitaarlagen  gespeeld door Jan Kees Helms, die zowel een meditatieve als melancholische sfeer creëert. De theatrale voordracht van de lijsten wordt ondersteund met gedichten over het onbekende graf, de zoektocht naar gerechtigheid en herinneringen aan verdwenen geliefden. Theatrale aspecten en videobeelden vullen woord en geluid aan.

Alejandra Slutzky (schrijfster en dichteres – Buenos Aires – 1963) en Jan Kees Helms (beeldend kunstenaar – Amersfoort – 1966) werken sinds 2002 samen en hebben door middel van diverse kunstuitingen vorm gegeven aan hun fascinatie voor mensen die strijden voor vrijheid. Dit heeft geleid tot de fotoserie “Nunca Mas,” de film “Canto a una nena nadado,” multi-mediaproject en boek “Verse Taal” en de performance “Op Slot.”

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: